Nytårscatering 2023

Afhentning d. 31/12 mellem kl. 11 - 13

NEMT – BEKVEMT – DELIKAT

4-RETTERS NYTÅRSMENU
inkl. hjemmebagt brød og smør
 

KUN 425,-

Jomfruhummer Bisque
Let rimmet torsk – råsyltede fennikel – Harissa Yoghurt – Kørvel

Voul – au  vent
Frikassé på kammusling – rejer – krebsehaler – grønne ærter – jordskokke – karse

Oksemørbrad
Saltbagt selleri – pommes Anna – rødløgskompot – sauce Espagnole

 Chokoladekage 
Creme Anglaise – råsyltede bær – havre / kardemomme crumble

 

BESTILLINGSFRIST DEN 28. DECEMBER

*Vi forbeholder os retten til at lukke for bestillinger, hvis maks antal af solgte menuer, opnåes før den 28. December

Bestilling via mail på: info@kastrupstrandpark.dk eller på telefon: 32 51 74 75

Ved afhentning medfølger en grundig vejledning til fremgangsmåde af tilberedning og forslag til anretning

Kastrup Strandpark 1 – 2770, Kastrup – www.kastrupstrandpark.dk – facebook.com/kastrupstrandpark




NYTÅRSMENUEN 2023

VEJLEDNING TIL FREMGANGSMÅDE OG FORSLAG TIL ANRETNING


Det er vigtigt at pointere at følgende vejledning KUN er vejledende, da ingen ovne er ens. Vi opfordrer derfor til, at man selv mærker efter og er opmærksom på diverse varme- og stegetider, således at I opnår det ønskede resultat ud fra jeres specifikke ønske. 


Det samme gælder vores forslag til anretningerne af de forskellige retter. Så længe maden er ordentligt tilberedt, betyder selve anretningen mindre. I skal selvfølgelig være meget velkomne til selv at lege og være kreative med de forskellige anretninger ☺ 

God fornøjelse og velbekomme!


Forberedelse og gode råd:

  1. Først og fremmest er det vigtigt, at hygiejnen er på plads og råvarerne bliver opbevaret korrekt. Start derfor med at lægge alle råvarer markeret med BLÅ på køl som det første. 


  1. Tag gerne de forskellige råvarer ud løbende, så det ikke er køleskabskoldt ved servering og opvarmning. Særligt oksemørbraden  anbefaler vi har stuetemperatur ved opvarmning og anretning for at opnå det bedste resultat.


  1. Vær opmærksom på at diverse stegetider er baseret på en forvarmet ovn på 190 grader varmluft!
    Vi anbefaler at brødet lunes til forretten så tænd for ovnen i god tid. 


  1. Læs gerne hele vejledningen igennem inden start og dan jer et overordnet overblik, så I undgår alt for lang ventetid mellem retterne.


  1. Tjek op på tjeklisten så I sikrer jer at få alle råvarer med til hver ret.


Tjekliste:





  1. Forretten: BLÅ

  • Jomfruhummerbisque

  • Rimmet torsk

  • Råsyltede fennikel

  • Harissa Yoghurt

  • Kørvel

  • Brød og smør


Mellemretten: ORANGE

  • Frikasse

  • Vol au vent

  • Jordskokkechips



Hovedretten:  RØD

  • Oksemørbrad 

  • Pommes Anna

  • Selleri

  • Rødløgs kompot

  • Sauce espagnole



Desserten: GRØN

  • Chokoladekage

  • Creme anglaise 

  • Bær

  • Havre / kardemomme crumble





Fremgangsmåde og anretningsforslag


Forret: Jomfruhummerbisque – Let rimmet torsk – Råsyltede fennikel – Harissa yoghurt – Kørvel

  1. Suppen opvarmes i en gryde på mellemhøj varme til den småkoger.

  2. (Tag allerede nu bøfferne til hovedretten ud af køleskabet, så de opnår stuetemperatur når de steges)


Anretningsforslag:

  1. Placér den plukkede torsk,  i en dyb tallerken og hæld derefter den opvarmede suppe rundt om, 

  2. placer fennikel i midten, dryp  Harissa yoghurt rundt om.

  3. Pyntes af med kørvel


Mellemret:Vol – Au – Vent – Frikassé på kammusling, rejer & krebsehaler – Grønne ærter –  Jordskokkechips 

  1. Vol – au – vent påvarmes i ovnen i ca. 5 minutter

  2. Frikassé varmes på komfur
    Anretningsforslag:

  1. Vol – Au – Vent placeres i midten af tallerken

  2. Frikassé hældes i Vol – Au – vent

  3. Pyntes af med Jordskokke chips


Hovedret: Oksemørbrad – Saltbagt Selleri – Pommes Anna – Rødløgskompot – Sauce Espagnole

  1. Pommes Anna opvarmes i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter.

  2. Oksemørbraden krydres med salt og peber og steges  i den forvarmede ovn i ca. 12-14 minutter til den opnår en kernetemperatur på 54 – 56 grader – for medium stegt. Vær opmærksom på at bøfferne kan have forskellig tykkelse og derfor kan stegetiden variere en smule.

(Ønskes bøffen stegt rød, anbefaler vi en stegetid på ca. 10 minutter med en kernetemperatur på 48 – 50 grader). 

  1. Saucen opvarmes i en gryde til den koger. 

  2. Når oksemørbraden er stegt færdig, tages den ud af ovnen til en hviletid på ca. 5 minutter (Tjek efter om bøfferne er stegt færdig efter jeres ønsker).

  3. Selleri varmes i ca. 5 Minutter i ovnen

Anretningsforslag:

  1. Oksemørbrad Placeres kl. 6 på tallerken

  2. Selleri kl. 9 på tallerken

  3. Løgkompot kl. 12 på tallerken

  4. Pommes Anna kl. 3 på tallerken

  5. Hæld forsigtigt Sauce i midten



Dessert: Chokoladekage – Creme Anglaise – Råsyltede bær – Havre / Kardemomme Crumble

Anretningsforslag:

  1. Placér chokoladekagen i midten

  2. Kom lidt råsyltede bær & creme anglaise ovenpå kagen, og rundt omkring på tallerken

  3. Drys herefter med crumble på kage og tallerken